Bij de ontspanningsmassage worden de diverse massage handgrepen rustig uitgevoerd. De rug, benen, nek en schouder, armen worden gemasseerd. In overleg kun je ook kiezen om daarbij een voet- of hoofdmassage te nemen. Massage kan een bijdrage leveren aan je gezondheid en welzijn. Je krijgt een betere doorbloeding, en spieren gaan ontspannen. Lichaam en geest kunnen relaxen . Je mag zelf kiezen uit een groot assortiment van massageolie.

De massage-oliën van Volatile hebben allen dezelfde basis: 10% jojoba- en 90% amandelolie. Doordat ze geen waterbasis hebben, zijn ze lang houdbaar en voelen ze niet koud aan op de huid. Daarbij zijn ze gemakkelijk uit te smeren, wat fijn is voor mij als masseur. Naast de Massageolie Neutraal heeft Volatile een uitgebreid assortiment massageolie die verrijkt zijn met essentiële oliën. Een aantal voorbeelden hiervan die ik ook gebruik in de praktijk zijn:
– Massageolie Tropennacht : Dit mengsel heeft de exotische warmte van een tropennacht in zich. Met o.a. ceder, mandarijn, patchouli en ylang-ylang.
– Massageolie Pain Free: door deze olie te gebruiken zal de pijn zal snel afnemen. Met o.a. citroen, geranium, kaneelblad, rozemarijn en tea tree.
– Massageolie Ylang-ylang: De geur en de kracht van o.a. geranium, ylang-ylang en sandelhout hebben een versterkende werking.