Bij zowel de nek/schouder/rug of ontspanningsmassage begint de behandeling bij de 1e keer met een intake. Aan de hand van een aantal vragen, gaan we samen bespreken welke behandeling voor jou het beste is. Soms heeft je lichaam meer behoefte aan ontspanning en soms wil je gewoon je nek en schouder of rug goed los gemasseerd hebben. Is er sprake van een terugkomende klacht? Werk je veel achter een bureau? Ben je druk in je hoofd? Hoe voel je je ? Iedere massage is voor iedereen persoonlijk.  Bij klachten aan de nek/schouder/rug of benen gaan we kijken waar de oorzaak kan liggen. Bij de ontspanningsmassage worden de benen, rug, nek en schouder en in overleg ook nog armen, voeten en hoofd gemasseerd.  Massage kan een bijdrage leveren aan je gezondheid en welzijn. Je krijgt een betere doorbloeding, en spieren gaan ontspannen. Lichaam en geest kunnen relaxen . Je mag zelf kiezen uit een groot assortiment van massageolie, of massage creme.

De massage-oliën van Volatile hebben allen dezelfde basis: 10% jojoba- en 90% amandelolie. Doordat ze geen waterbasis hebben, zijn ze lang houdbaar en voelen ze niet koud aan op de huid. Daarbij zijn ze gemakkelijk uit te smeren. Naast de Massageolie Neutraal gebruik ik onder andere:
– Massageolie Tropennacht : Dit mengsel heeft de exotische warmte van een tropennacht in zich. Met o.a. ceder, mandarijn, patchouli en ylang-ylang.
– Massageolie Pain Free: door deze olie te gebruiken zal de pijn zal snel afnemen. Met o.a. citroen, geranium, kaneelblad, rozemarijn en tea tree.
– Massageolie Ylang-ylang: De geur en de kracht van o.a. geranium, ylang-ylang en sandelhout hebben een versterkende werking.